onsdag 15 juni 2016

Fyra år

Hej Gael,

Det var jättelängesen nu du fyllde fyra år. Nu är du närmare fyra och ett halvt, men så blir det ibland. Filmen tog lite tid att få klar också. Här är den i alla fall.

Ditt fjärde levnadsår var ditt första i Sverige. Du började året som en liten colombian, när vi först kom hit pratade du nästan inte ett ord svenska, nu tycker du det är jobbigt när du måste prata spanska. Du pratar ibland om Colombia, men jag tror inte att du minns, riktigt. Du är här och nu, som barn är, och här och nu är Sverige.

Du är aldrig stilla, det är full fart från du vaknar tills du däckar på kvällen. Enda gången du sitter stilla är nog när vi läser för dig, eller när du får spela på iPaden. Just nu älskar du Monument Valley, och du är fantastiskt duktig på det. Annars är det mest fysiska aktiviteter som fångar dig. Springa, cykla, hoppa. Du gör hög fart alldeles själv i gungan och hoppar iväg, ju högre och längre desto bättre. Du hoppar från höga klätterställningar också. Du älskar din cykel, din tvåhjuling med trampor, och på egen hand har du kommit på att du vill lära dig tricks, som att cykla med en hand, sitta på pakethållaren, eller tvärnita med sladd. Du ramlar såklart ofta när du håller på, och benen och armarna är fulla av blåmärken och skrapsår, men du gör sällan illa dig. Du har en imponerande smärttröskel. När du blir större ska du få börja med Parkour.

Du pratar konstant. Eller sjunger. Du sjunger om allt, vad du än vill säga så hittar du på en liten sång av orden, på någon melodi du kan. Fröknarna på förskolan säger att de alltid vet när det är du som är inne på toaletten för du sitter därinne och sjunger för full hals. Det är aldrig tyst när du är med. Du frågar om precis allt, det är som att din hjärna går på högvarv konstant och producerar en aldrig sinande ström av varför-frågor. Ofta känns de helt tagna ur luften, varför får apor böter av polisen om de cyklar? när vi pratar om något helt annat. Jag skulle så gärna vilja veta vad som pågår därinne i ditt huvud.


Du är det bästa, roligaste, vetgirigaste och finaste barnet jag vet! Tänk att just jag får vara din mamma.


-----
PS 1: Ja, filmklippen är helt kronologiska om ni undrar, det är bara vädret som är lite upp och ner och fram och tillbaka, sådär som det kan vara ibland.

PS 2: Vi har gjort ett videokollage varje år. Här finns år 1, år 2 och år 3




5 kommentarer:

  1. Så vansinnigt fint!!!

    SvaraRadera
  2. Det är så fantastiskt att ha fått följa dig och Gael hela hans liv!

    SvaraRadera
  3. Så fint. Tänk vilken fantastisk present att kunna titta tillbaka på dessa filmer från sin uppväxt. Så mycket personlighet, och så mycket kärlek. Tack för att du delar, inspirerande!

    SvaraRadera
  4. Älskar era filmer! Så fint och fina.

    SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.